Sejur si mini circuit in Turcia

Sejur si mini circuit in Turcia

€585 de persoana

Septembrie 2020

Traseu: Brasov – Tg. Mures – Sighisoara – Medias – Sibiu – Rm. Valcea – Pitesti – Bucuresti – Giurgiu – Veliko Tarnavo – Edirne – Canakkale – Troia – Bergama – Izmir – Kusadasi – Istanbul – si retur


Program:

Ziua 1: plecare din Romania, deplasare spre Bulgaria; plimbare de seara in Veliko Tarnovo, fosta capitala a Imperiului Vlaho-Bulgar; cazare in zona;

Ziua 2: dimineata devreme dupa micul dejun ne deplasam spre Turcia;  vom face popas în Edirne pentru a vizita Moscheea Selimiye construita în perioada de glorie a Imperiului Otoman; vom vizita apoi orașul legendar Troia, locul unde s-a desfășurat Războiul Troian așa cum este descris în Ciclul războaielor troiene; seara cazare in zona Canakkale  – Ayvalik si timp liber la dispozitia turistului;

Ziua 3: mic dejun; in drumul spre Kusadasi poposim in Bergama sau Pergama, centru cultural important al Greciei antice si locul unde a fost inventat pergmanetul; in contiunare vom face un tur panoramic cu autocarul al orasului Izmir, cel de-al treilea oras ca marime al Turciei si fosta resedinta a celebrului poet si rapsod grec, Homer; seara cina si cazare in zona Kusadasi;

Zilele 4, 5, 6, 7, 8: cazare cu mic dejun si cina la Hotel Grand Efe, Ozdere sau similar (zona Kusadasi) ; timp liber la dispozitia turistului pentru plaja si baie.

Hotelul Club Grand Efe este situat pe plaja in orasul Ozdere, la o distanta de 1 km de centrul orasului si dispune de un total de 384 camere dintre care 300 sunt cu vedere la mare. Facilitati: Wi-fi în camere şi zonă de hol, canoe, tenis, baschet, mini golf, tenis de masa, Dart, centru de Fitness, animatie: între orele 10:00-23:00, saltele, umbrela, sezlonguri, prosop serviciu Disco, joc Center, biliard,  Room Service,  tenis, telefon. Activitati: piscina in aer liber, piscina pentru copii, topogan de apă, sauna, centru de fitness, tenis de masă, biliard, programe de discoteca, animație, tenis, mini golf, volei pe plajă, baschet, loc de joaca pentru copii. Facilitati plaja: plaja proprie. La piscina si pe plaja: umbrele, sezlonguri, saltele – gratuit. Prosoape de plaja – gratuit.

In  perioada sederii la hotel, va propunem:

– excursie de o zi in care se vor vizita Efes, casa Sf. Fecioare Maria, o fabrica de prelucrare a pielii si un magazin de comercializare a  produselor din bumbac;

– o zi plaja si baie in Pamukkale.

Ziua 9: mic dejun, ne indreptam spre Istanbul, unde vom ajunge seara; cazare in Istanbul;

Ziua 10: mic dejun; vom vizita Palatul Topkapi (aprox. 15 E/pers), fosta resedinta a sultanilor timp de 400 de ani localizat între golful Cornul de Aur și Marea Marmara după care, Catedrala Sfanta Sofia,  Moscheea Albastra (acces gratuit) moscheea națională a Turciei, timp liber pentru cumparaturi in Marele Bazar  sau Kapali Çarsi,  una dintre cele mai mari şi mai vechi pieţe acoperite din lume; seara optional putem participa la o plimbare cu croaziera pe stramtoarea Bosfor, o ocazie excelentă de a admira palate otomane, fortarete, moschei, hoteluri și resedinte luxoase; cazare la hotel;

Ziua 11: după micul dejun ne indreptam spre Bulgaria unde optional putem vizita peninsula Nessebar; seara cazare in zona Burgas – Balchik;

Ziua 12: mic dejun; vizita castelul si gradinile Reginei Maria din Balchik, cunoscut şi sub denumirea de „cuibul liniştit”; deplasare spre Romania.


Tariful include:  11 nopti cazare (5 cazari cu mic dejun hotel 3*  + 6 cazari cu demipensiune hotel 4*, camere duble): 1 noapte zona Veliko Tarnovo, 1 noapte zona Canakkale – Ayvalik, 6 nopti zona Kusadasi , 2 nopti Istanbul, 1 noapte zona Burgas – Balchik;

– transport autocar clasificat standard international, taxa ferryboat Canakkale, si ghid insotitor;


 Tariful nu include: intrarile la obiectivele turistice, ghizi locali (daca este necesar), unele activitati sau servicii cu plata pe perioada sederii la hotel (ex: minibar), plata mijloacelor de transport in comun (daca este necesar), asigurarea medicala si storno, taxele de oras/city tax care se vor achita la hotel in ziua sosirii, mesele (care nu sunt mentionate in program).


Excursii optionale:

Efes, casa Sf. Fecioare Maria, o fabrica de prelucrare a pielii si un magazin care comercializeaza produse din bumbac, 45 €/pers. (transport + parcare autocar + taxa acces si ghid turc)

Pamukkale, 30 €/pers. (transport + parcare  autocar)

croaziera pe Bosfor, 20 €/pers. (taxa de croaziera + parcare autocar)

seara turceasca cu program artistic aprox. 35 €/pers.

shopping Kusadasi 5 €/pers. (transport + parcare)

Vezi oferta in format PDF

0.0
Accomodation0%
Destination0%
Meals0%
Overall0%
Transport0%
Value For Money0%

POST A REVIEW

Note si conditii generale de calatorie:

- Pretul este calculat pentru un grup de minm 35 de persoane platitoare. In cazul neconstituirii grupului minim, pretul excursiei se recalculeaza sau excursia se anuleaza.

- La solicitarea unui grup organizat, programul turistic se poate reprograma si adapta in functie de serviciile solicitate de catre liderul de grup.

- Agentia isi rezerva dreptul de a face mici schimbari de traseu si cazari, dar care insa nu afecteaza cu nimic pretul si programul turistic.

- Nominalizarea exacta a hotelurilor se va face cu 10 zile inainte de plecare.

- Data limita pentru ultimele informatii privind conditiile de efectuare a excursiei este cu 15 zile inainte de plecare.

- Rezervarile si inscrierile se fac in baza unui acont de minim 30 %.

- Agentia de turism recomanda incheierea asigurarii STORNO, care prevede restituirea banilor cand nu se mai poate participa la excursie (conform conditiilor impuse de firma de asigurari), precum si incheierea asigurarii de sanatate.

- Nerealizarea programului din vina unor turisti nu implica raspunderea agentiei. Ex.: nerespectarea orelor de desfasurare a programului anuntate de ghid, fumatul in autocar, atitudine necivilizata, jignitoare la adresa personalului de bord, etc.

- Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu reglementarile din tarile respective.

- Intrucat legislatia din tarile vizitate nu permite decat ghizilor din aceste tari (ghizi locali) sa ghideze in muzee si la celelalte obiective turistice, ghidul roman va face o prezentare in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia.

- Agentia de turism organizatoare (turoperatoare) isi rezerva dreptul de a efectua modificari programului (efectuandu-l in integralitatea lui) si a serviciilor (autocar, hotel, restaurant, etc.), oferind servicii similare.

- Anularea excursiei datorita nerealizarii grupului minim implica informarea turistului cu cel putin 15 zile calendaristice inaintea plecarii.

- Structura camerelor: duble: a) cu doua paturi single sau b) 1 pat matrimonial; camere triple: a) cu 3 paturi single sau b) cu 2 paturi single si unul pliant sau c) cu un pat matrimonial si unul single sau pliant. Aceste detalii se vor cunoaste la fata locului.

- Turistii trebuie sa verifice starea pasaportului (vezi instructiunile de pe coperta pasaportului), valabilitatea (minim 6 luni de la data iesirii din tara) si sa aiba cel putin o fila goala pentru stampilare la frontiere. Conform mae.ro intrarea pe teritoriul Republicii Turcia pentru cetăţenii români este permisă cu următoarele documente de călătorie româneşti: paşaport simplu, paşaport simplu electronic, paşaport temporar.

- Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca: a)sunt insotiti de ambii parinti sau b) sunt insotiti de un parinte care are acordul notarial sau cerificatul de deces al celuilalt ori hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare a copilului, etc. sau c) sunt insotiti de un insotitor care are asupra sa propriul certificat de cazier judiciar si declaratiile notariale ale celor doi parinti in care sa se specifice perioada excursiei. Obs. - nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea in frontiera romana a copiilor, caz in care agentia de turism nu raspunde de consecinte.

- Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.

- Turistii care ies din Romania in cadrul grupurilor organizate se vor intoarce in Romania obligatoriu odata cu grupul, adica nu pot intra in Romania mai devreme sau mai tarziu fata de ziua de intrare in Romania prevazuta in programul excursiei.

- In desfasurarea programului turistic se va tine seama de reglementarile UE care prevad o stationare (noaptea) de 11 ore a autocarului intre 2 zile de excursie si de aemenea de repausul saptamanal obligatoriu de 24h respectiv 45h.

- Daca in program nu sunt incluse mesele de pranz si cina se recomanda turistilor asigurarea cu rezerve de alimente nealterabile pentru cazurile in care nu se poate lua masa la o unitate de alimentatie publica, avandu-se in vedere ca (in general) se ajunge la hotel seara tarziu. Obs. – uneori programul excursiei este foarte incarcat (distante lungi si multe obiective de vizitat), excursia fiind un prilej de a vedea multe tari cu locuri interesante dar nu unul de odihna (relaxare). In acest sens in cadrul circuitelor turistice in care este mentionata optiunea pentru cina, recomandam rezervarea acestui serviciu la inscriere sau cu cel putin 30 de zile inainte de inceperea programului turistic.

- Turistii sunt responsabili de buna purtare pe parcursul desfasurarii programului turistic.

- Micul dejun oferit dimineata in unitatile de cazare este destinat consumului la fata locului, turistii nu is vor insusii alimente pentru drum sau consumul lor in alte incaperi decat cele special amenajate in acest scop.

- In cazul excursiilor cu autocarul sau avionul, derulate in afara teritoriului Romaniei, imbarcarea turistilor se va face pe traseul specificat in programul turistic. La cerere agentia poate oferi transfer contra cost persoanelor care nu se pot imbarca din locatile specificate in programul turistic. In cazul in care se constituie un grup de cel putin 18 turisti din aceeasi localitate, se asigura gratuit transportul dus-intors la locul de imbarcare/sosire.

- In situatia in care autoritatile nu permit accesul autocarelor in zonele turistice, in unele locatii deplasarea la obiectivele turistice se va face fara autocar (pietonal sau cu mijloace de transport in comun – costurile fiind suportate de catre turisti la fata locului).

- Nu se permite introducerea in hotelul de sejur a bauturilor alcoolice/nealcoolice cumparate din afara hotelului.

- Daca compania aeriana percepe diferite taxe pentru bagaje acestea vor fi achitate de turisti la aeroport.

- Deoarece in Anglia nu exista autoritate pentru stabilirea clasificarii hotelurilor, hotelul din program poate fi considerat de 3***.

- Pe vapor si pe tren cazarea este in cabine cu 4 paturi. Turistii care au achitat supliment pentru singla vor fi cazati singuri in cabina iar cei care au achitat supliment pentru cabina de 2 persoane vor fi cazati in cabina de 2 persoane.

- Datorita schimbarilor neprevazute ale orarelor de zbor ale avioanelor, orarelor de navigatie ale vaselor precum si datorita deplasarii in convoi a autocarelor sau a aglomeratiei, agentia de turism organizatoare (turoperatoare) isi rezerva dreptul de a efectua modificari programului si a serviciilor (autocar, hotel, restaurant, vapor, avion, etc.), oferind servicii similare.

- Programul de vizitare a obiectivelor turistice este intercalat cu vizite pentru shopping.

- In unele zile trezirea se face dimineata devreme, datorita deplasarii in convoi a autocarelor sau a programului de navigatie al vaselor de croaziera.

- De obicei mesele de pranz sau cina, daca sunt metionate in program, nu includ bauturi (alcoolice, nealcoolice) dar se pot cumpara.

- Va rugam cosultati operatorul dvs. de telefonie mobila privind functionarea serviciului rooming.

- Agentia de turism este asigurata la societatea de asigurare si reasigurare S.A.-R. CITY INSURANCE S.A , Polita asigurare seria BN nr: 837/24.07.2018 si detine licenta de touroperator nr 8020/10.08.2018

- Prezenta oferta si conditii constituie axena la contractul cu turistul. La semnarea contractului se considera ca turistul a luat la cunostinta si este de acord cu conditiile generale de calatorie.
You don't have permission to register